Door: NU.cw
14 april 2022

Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Friesland heeft in totaal 3.880 kilo drugs onderschept. Het marineschip is sinds januari 2022 actief in het Caribisch gebied en wist de afgelopen weken drie keer een go-fast te stoppen, waarbij 1.900 kilo drugs in beslag werd genomen.

De eerste twee go-fasts werden ontdekt door een patrouillevliegtuig van de Dominicaanse Republiek en de Amerikaanse Kustwacht. De derde boot werd ontdekt door een Amerikaans patrouillevliegtuig. Bij de eerste en de tweede vangst hadden de opvarenden van de go-fasts de drugs overboord gegooid. De drugspakketten zijn door de bemanning van de Friesland uit het water gehaald.

In totaal zijn er zeven onderscheppingen geweest door de Zr. Ms. Friesland in de afgelopen patrouille periode. Naast het uitvoeren van drugsoperaties ondersteunt de Friesland ook de Kustwacht. In de eerste maanden van 2022 werden er 21 opvarenden aangehouden en 3.880 kilo drugs onderschept.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram