Door: NU.cw
14 april 2022

De MCB-groep heeft in 2021 verschillende mijlpalen bereikt. Het balanstotaal passeerde voor het eerst de grens van 9,3 miljard gulden. Ook het eigen vermogen van de groep bedraagt voor het eerst in het 105-jarig bestaan van de bank meer dan een miljard gulden. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2021.

In 2021 was er sprake van een winst van bijna 113 miljoen gulden. De bank draagt bijna 23 miljoen gulden bij aan de staatskas. De sterke vermogenspositie van de bank komt deels door de verplichting van de centrale bank om geen dividenden uit te keren in 2020 en 2021. De MCB-groep bestaat uit vijftien vennootschappen die actief zijn op de zes eilanden van de Dutch Caribbean, waaronder de MCB bank op Curaçao.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram