Door: NU.cw
14 april 2022

Een 28-jarige man is woensdag veroordeeld voor feveren op de Kaminda Rignald Recordino op 29 december 2021. De motor is verbeurd verklaard, dat betekent dat de man het eigendomsrecht van de motor verloren is. 

Ook moet de man de volledige schade vergoeden die hij heeft aangericht aan de dienstauto van het Korps Politie Curaçao (KPC) toen hij probeerde te ontkomen aan de politie. Bij die poging raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste hij tegen de politieauto en bijna tegen twee omstanders.

De bestuurder had geen rijbewijs, droeg geen helm en de motor had geen kentekenplaten en verzekering. Ook was de belasting niet betaald.

Er wordt de laatste tijd strenger gehandhaafd op het feveren. Het Openbaar Ministerie (OM) zet meer dan voorheen in op het in beslag nemen van de motoren of auto’s die betrokken zijn bij feveren.

Het OM probeert vervolgens de feverzaken met voorrang op zitting te plannen, met de intentie om het voertuig verbeurd te laten verklaren. “Met deze wijze van handhaven hopen wij een signaal te geven dat feveren op de openbare weg een no-go is”, aldus het OM. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram