Door: Rick Hart
13 april 2022

Statenlid Ana Maria Pauletta (PAR) heeft geen goed woord over voor de verhoging van de begroting van de Staten. De situatie op het eiland is volgens Pauletta dermate slecht dat een toename van fractiemedewerkers een verkeerd signaal afgeeft.

Politieke partij Trabou pa Korsou wilde de begroting terugbrengen naar van voor de pandemie. Na 2019 werd de begroting van de volksvertegenwoordigers twee opeenvolgende jaren met 10 procent gekort uit solidariteit met de bevolking.

In een verklaring zegt Pauletta de motie van afgelopen vrijdag niet te hebben gesteund. Alle andere fracties gingen wel akkoord. Zij willen meer fractiemedewerkers dan de huidige twee per fractie. Volgens Pauletta zijn dezelfde Statenleden eerder akkoord gegaan met de wet om de personeelskosten van het parlement te verlagen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram