Door: NU.cw
13 april 2022

De spaar-en kredietcoöperatie ACU is begonnen met een juridische procedure tegen de groep die het imago van de organisatie aantast. Een groep ontevreden leden houdt een handtekeningenactie om een algemene ledenvergadering op te kunnen roepen. De beschuldigen die ze uiten kloppen volgens bestuursvoorzitter Angelo Davelaar niet. Dat zegt hij tegenover de Extra.

De financiële situatie van ACU is volgens Davelaar goed. Daardoor heeft de coöperatie de coronacrisis goed doorstaan. ACU heeft de groep ontevreden leden gevraagd hun uitspraken te rectificeren. Dit is tot op de dag van vandaag niet gebeurd. Daarom onderneemt ACU nu juridische stappen.

ACU heeft ruim 28.000 leden. Momenteel wordt de structuur van de organisatie gereorganiseerd. Om deze herstructurering in goede banen te leiden heeft de centrale bank twee stille curators benoemd. Het betreft Thomas Domhoff en Altagracia Poulina.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram