Door: NU.cw
|
12 april 2022

De tenderboot van de Russische jacht Alfa Nero is voor onbepaalde tijd opgeslagen bij Bobby’s Mega Yard in Cole Bay op Sint Maarten. Dat meldt The Daily Herald. De Russische miljardair Andrey Guryev kocht het luxe jacht in 2014 voor 120 miljoen dollar.

Guryev is de oprichter en grootste aandeelhouder van PhosAgro, Europa’s grootste producent van fosfaatmeststoffen. In maart 2022 werd het vermogen van de miljardair geschat op zo’n 4,8 miljard dollar.

Alfa Nero voert de vlag van de Britse Kaaimaneilanden, net als de tederboot Alfa Fish die wordt gebruikt om te pendelen tussen het 82 meter lange jacht en het vaste land.

Vanwege de situatie in Oekraïne is het volgens de ministeriële regeling voor Sint Maarten noodzakelijk om met spoed de nieuwe EU-sancties uit te voeren. Eind maart trok de regering de vliegvergunning in van Luviair Limited. De helikopters van het bedrijf mogen niet meer opstijgen en landen op Russische megajachten in de territoriale wateren van Sint Maarten.

Het is onduidelijk of de lokale autoriteiten en de Nederlandse regering in Den Haag op de hoogte zijn van het schip Alfa Fish, dat zich op Nederlands grondgebied bevindt.

Beeld: The Daily Herald

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram