vrijdag 2 juni 2023 11:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 april 2022

Cpost International brengt nieuwe postzegels uit in samenwerking met kunstenares Mirjam Griffioen. Het thema van de postzegels is ‘de Geit’. Geiten spelen al een lange tijd een belangrijke rol op Curaçao.

Op de postzegels staan verschillende soorten geiten geschilderd. De kunstenares schildert graag dieren en is met name gefascineerd door geiten. Volgens Griffioen kijken geiten je altijd op een ‘gekke manier’ aan, waardoor ze de dieren graag schildert.

De pupillen van een geit zijn horizontaal zodat ze alles kunnen overzien als ze aan het grazen zijn, ook eventueel gevaar. “Wanneer je naar geiten kijkt, kijken ze ook naar jou, en als jij lacht lachen zij ook. Ik vind de geit een leuk, vrolijk en vriendelijk dier, geweldig!”, aldus Griffioen.

De achtergrondkleuren van de postzegels zijn erg kleurrijk. Elke postzegel heeft een andere achtergrondkleur, die samen de kleuren van de regenboog vormen. Volgens Griffioen is de link met kleur logisch. “Als je aan Curaçao denkt, denk je aan kleur. Elke geit heeft ook zijn eigen natuurlijke kleur en zo geeft dat weer een mooi contrast”, aldus de kunstenares.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram