Door: NU.cw
11 april 2022

De Universiteit van Curaçao (UoC) wil het online onderwijs, de online toetsen en de digitale vaardigheden op de UoC verbeteren. Om die reden kregen meerdere docenten van de universiteit een training over online lesgeven. 

De UoC is sinds 2014 gestart met het online aanbieden van een deel van de programma’s, maar door de coronacrisis moesten alle lessen ineens online gegeven worden. “Mede door de gevolgen van de corona pandemie is de noodzaak voor professionalisering op het gebied van online onderwijs vergroot, versterkt en versneld”, aldus UoC. 

In korte tijd moesten alle docenten van de UoC overschakelen naar honderd procent online onderwijs en -toetsing. Volgens de universiteit hadden de docenten behoefte aan een verdiepende training over de recente ontwikkelingen op het gebied van digitale didactiek, toetsing en digitale vaardigheden waarover 21e-eeuwse docenten moeten beschikken.

Om die reden is de UoC gestart met het traject ‘Certificate of Online Teaching and Assessment’ (COTA). In deze training leren de docenten alles over de zogenaamde ‘21st century skills’. Vrijdag ontvingen de eerste 22 docenten hun certificaat. Het professionaliseringstraject zal binnenkort voor een volgende groep UoC-docenten worden georganiseerd. 

De UoC streeft ernaar om in de toekomst tenminste 75 procent van de programma’s online aan te kunnen bieden. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram