Door: NU.cw
11 april 2022

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) wil vooralsnog niet ingaan op de brief van premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK). Dat laat haar woordvoerder weten aan NU.cw. In de brief benoemt de premier de pijnpunten van de Rijkswet COHO.

Eerder verzochten de Staten van Curaçao, Aruba en Sint Maarten om de inbreng voor het voorstel van de Rijkswet uit te stellen tot 17 juni. Het verzoek werd door de Tweede Kamer afgewezen, maar de commissie voor Koninkrijksrelaties stemde wel in met het uitstel tot medio mei. Dat is een week na het Interparlementair overleg (Ipko).

In de brief vraagt Pisas aandacht voor een aantal punten voor de behandeling van het voorstel. Zo benoemt de premier dat er geen duidelijke bepaling is dat vertegenwoordigers van de landen zitting kunnen nemen in het bestuur van het COHO. Ook andere autonomie gerelateerde punten vragen volgens Pisas de nodige aandacht.

De woordvoerder van Van Huffelen zegt tegenover NU.cw dat de staatssecretaris vooralsnog niet wil reageren op de brief en te zijner tijd met een reactie richting de premier zal komen. Na de Rijksministerraad van afgelopen vrijdag gaf de bewindsvrouw aan dat ze van plan is om in mei en juni de eilanden opnieuw te bezoeken.

Daarnaast benadrukte Van Huffelen het belang van gezamenlijkheid en zorgvuldigheid. “Een hervorming heeft geen zin als je er zelf niet in gelooft”, stelde de staatssecretaris. “De basis moet eerst op orde zijn en daar moeten we het allemaal over eens zijn. Daarna kunnen we verder kijken naar de groei van de economie en nieuwe investeringen.”

Woensdag is er een openbare technische briefing van de vaste commissie van Koninkrijksrelaties in de Tweede Kamer. Op de agenda staan onder andere de regels omtrent de instelling van COHO.

-- Advertentie --

One comment on “Nog geen reactie Van Huffelen op brief Pisas”

  1. Als mijn naam v Huffelen zou zijn zou ik zeggen bekijk het maar op dat eiland.
    Dit is te belachelijk voor woorden. Het wordt tijd dat dat dit clubje, echt iets voor de zwaksten in de Curaçaose samenleving doet.
    Berguensas.
    Eigen zak eerst, F&F eerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram