dinsdag 30 mei 2023 21:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 april 2022

De boeken van de Nationale bibliotheek gaan binnenkort verhuizen van het pand in  Scharloo naar het nieuwe pand op de Fokkerweg 17. De boeken moeten tijdens de verhuizing eerst worden bevroren en dan weer worden ontdooit. Dat meldt het Antilliaans Dagblad (AD).

Waarnemend directeur Didi Wildeman legt tegenover het AD uit dat de boeken bevroren moeten worden omdat niet duidelijk is in welke staat de boeken zijn. Het oude pand kan effect op de boeken hebben gehad. De boeken moeten schoon zijn voordat ze het nieuwe pand in mogen.

Het pand in Scharloo was ongezond voor personeel en bezoekers. Er waren onder andere problemen met de luchtverversing. Het is nog onduidelijk of het pand verkocht of opgeknapt wordt. Het komt voorlopig niet leeg te staan, er liggen nog oude boeken van de bibliotheek in het pand. 

De bibliotheek zal meer digitale diensten gaan aanbieden, daarom hoeven niet alle 70.000 boeken mee naar het nieuwe pand. Leden van de bibliotheek kunnen inloggen en hebben dezelfde online keuze in boeken als in Nederland. Het nieuwe pand zal ook beschikken over een studiezaal met airco en voor de nieuwe bibliotheek bevindt zich een bushalte. 

De verwachting is dat de boeken in mei over zijn en dat de bibliotheek dan ook weer de normale dienstverlening verricht.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram