Door: NU.cw
7 april 2022

Het onderzoek naar de grote drugsroof uit het politiebureau in Rio Canario in 2018 is nog niet afgerond. Dat bleek gisteren tijdens de pro forma zitting van de zaak Inex 2.0. Op 8 juni vindt de regiezitting plaats. Dan moet ook het onderzoek zijn afgerond.

Een van de verdachten is oud-politieagent M. Mariano (32). Tot nu toe zijn er acht verdachten aangehouden, waarvan er vijf in voorlopige hechtenis zitten. Mariano zou leden van de bende genaamd Army toegang hebben verleend tot het politiebureau. Hierdoor konden ze bij de kluis waar de drugs was opgeslagen.

De oud-politieagent wordt ook verdacht van het verhandelen van de drugs. Verder wordt hij vervolgd voor het niet inleveren van zijn dienstwapen en zijn uniform nadat hij in 2019 ontslag had genomen bij de politie.

Het Openbaar Ministerie wil nog meer getuigen horen. Ook sluit het OM meerdere aanhoudingen niet uit.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram