Door: NU.cw
6 april 2022

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft een negatief advies afgegeven voor de verhoging van de tarieven voor kleine en middelgrote bussen. De Curaçaose regering wilde de tarieven per één april verhogen, maar ze blijven nu dus ongewijzigd. Dat meldt het Antilliaans Dagblad (AD). 

De SER vindt dat de tarieven voor de bussen al veel te hoog zijn, terwijl de meerderheid van de passagiers vaak uit huishoudens met lage inkomens komt. De hoge tarieven worden vooral bepaald door de privébus-operators. Uit eerder onderzoek blijkt ook dat de passagiers de service van de bussen ondermaats vinden, zo zouden de bussen niet toegankelijk en betrouwbaar genoeg zijn. 

Volgens de SER is het belangrijk dat het openbaar vervoer betaalbaar, betrouwbaar en toegankelijk is, voornamelijk voor de toegang tot scholen, gezondheidsvoorzieningen, sociale activiteiten en werk. Wanneer de toegang tot deze plekken beperkt wordt, zou dit volgens de SER negatieve effecten kunnen hebben op de arbeidsproductiviteit en de economische groei. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram