zondag 17 september 2023 11:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 april 2022

De gevolmachtigde minister in Den Haag Carlson Manuel wil zich inzetten voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Curaçaose ouders die onterecht door de Belastingdienst zijn behandeld, kunnen zich melden bij het Curaçaohuis. Dat meldt Manuel op sociale media.

Verschillende slachtoffers van de Toeslagenaffaire zijn compleet geruïneerd. Er zijn gevallen bekend waarvan de kinderen uit huis zijn geplaatst. Ook ouders moesten hun woning verlaten omdat ze niet meer hun rekeningen konden betalen. Enkelen van hen zijn geremigreerd naar Curaçao.

Het Curaçaohuis is bezig met een inventarisatie om te zien hoeveel Curaçaose gedupeerden er zijn. De organisatie in Den Haag wil hen in contact brengen met de instanties die de fouten uit het verleden herstellen.

Bij de aanpak van de kinderopvangtoeslag is in het verleden veel niet goed gegaan. De Belastingdienst heeft daarbij de gevolgen voor en de impact op de betrokken ouders uit het oog verloren. In 2020 is de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) opgericht. Deze is gestart met herstellen van dat wat niet goed is gegaan. Ook de financiële gevolgen van die fouten worden zo goed als mogelijk gerepareerd.

Gedupeerden van Curaçaose afkomst kunnen een e-mail sturen naar toeslagenaffaire.cur@outlook.com.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram