dinsdag 30 mei 2023 11:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 april 2022

Dit jaar is 2 mei een officiële feestdag. Dat heeft de overheid besloten. Doordat de Dag van de Arbeid dit jaar op een zondag valt, krijgen werknemers de volgende dag vrij.

Deze extra vrije dag is geregeld in de arbeidsregeling en geldt voor iedereen. Artikel 23 lid 2 van de Arbeidsregeling zegt dat de Dag van de Arbeid jaarlijks op 1 mei gevierd wordt, tenzij die dag op een zondag valt of op de dag de verjaardag van de koningin officieel wordt gevierd. In deze gevallen wordt de Dag van de Arbeid de volgende dag herdacht.

Werknemers die op 2 mei werken hebben recht op een extra compensatie. Het gaat om mensen die normaal gesproken op feestdagen vrij zijn. Werk je wel, dan wordt dat gezien als overwerk.

Pre-corona vierden de vakbonden de Dag van de Arbeid met een kerkdienst, gevolgd door de traditionele mars door de straten van Otrobanda naar het borstbeeld van Felix Chakutoe aan de De Rouvilleweg. Na de kranslegging ging de mars naar het ACU-gebouw te Rif, naar het beeld van wijlen priester Amado Römer.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram