Door: NU.cw
5 april 2022

De politie gaat samen met andere overheidsdiensten hard optreden tegen illegale vuilstort. Het Korps Politie Curaçao (KPC) wijst erop dat het dumpen van afval niet alleen schade aanricht aan de natuur, maar ook tegen de wet is.

Door het zwerfafval op Curaçao krijgen niet alleen toeristen een slechte indruk van het eiland, het zorgt ook voor overlast voor bewoners in de omgeving. “Er wordt diabaas afgegraven en het afval wordt vervolgens in een kuil gegooid en verbrand”, stelt KPC. “De natuur verandert praktisch in een vuilstortplaats.”

Naast de schade aan de natuur zorgt het afval volgens de politie ook voor gezondheidsproblemen, voornamelijk bij kleine kinderen en ouderen. “Dit gedrag kunnen we niet accepteren en we zullen streng optreden tegen deze vorm van overtredingen.”

Beeld: Kunuku Man
-- Advertentie --

3 comments on “Politie gaat hard optreden tegen illegale vuilstort”

  1. Heel goed, mede dankzij een geweldig art in het AD van jl zaterdag door vereniging Hende-i-medio-ambiente (HiMA) die al tijden via grote artikelen in de krant de overheid hierop attendeert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram