Door: NU.cw
5 april 2022

Voor het eerst sinds 2010 volgt een groep douaniers de opleiding tot Hoofdkommies. Gisteren vond de aftrap plaats. Hier was ook minister van Financiën Javier Silvania (MFK) bij aanwezig.

Vijftig douaniers volgen de opleiding om hun vakkennis uit te breiden. Zij hebben nu de rang van kommies. Na het afronden van deze opleiding kunnen zij doorgroeien naar een hogere rang binnen de organisatie. De opleiding duurt ongeveer een jaar en acht maanden. Dat zegt vakbond STrAF.

De laatste keer dat de opleiding tot Hoofdkommies werd aangeboden was in 2010. Zoals bekend is er een commissie opgericht die zich bezighoudt met knelpunten binnen de douane. Een daarvan is de opleidingsmogelijkheid om door te kunnen groeien. De aftrap van de opleiding tot Hoofdcommissies was daarom reden voor een kleine ceremonie. Deze ceremonie vond plaats bij het douanegebouw in Nieuwe Haven. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram