Door: NU.cw
5 april 2022

De regering komt consumenten met bijna een kwartje per liter benzine en ook diesel tegemoet. Zo heeft het Antilliaans Dagblad uit een goede bron vernomen.

Het accijnstarief op benzine daalt met 25 procent, dat is een korting van ongeveer 11 cent per liter. Daarnaast wordt een ob-schakel verwijderd. Dat biedt de consument een voordeel van 13 cent. Voor wat betreft diesel wordt zowel de ob voor de kleinhandel en de groothandel verwijderd.

De compensatie kost de landskas 27 miljoen gulden tot het einde van het jaar. Het mislopen van deze inkomsten wordt gedekt door de meeropbrengst van de omzetbelasting. Volgens de meest actuele prognoses int Curaçao 509 miljoen ob in plaats van 450 miljoen gulden.

Brandstofgebruikers betalen nu 2,64 gulden per liter aan de pomp. Een liter diesel kost 2,27 gulden. Woensdag wordt het wetsvoorstel in de ministerraad behandeld.  Als het door de ministerraad is geaccordeerd, zal de Staten zich over het voorstel buigen. De regering wil kijken of er voldoende parlementaire steun is voor het wetsvoorstel. Op deze manier kan het kabinet een aanschrijving uitvaardigen, vooruitlopend op het wetsvoorstel dat nog de adviesronde moet doorlopen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram