Door: NU.cw
4 april 2022

Op marinebasis Parera vonden onlangs oefeningen plaats om te kijken of de basis wel operationeel inzetbaar is. Zo meldt Defensie Caribisch gebied maandag.

Parera biedt huisvesting aan de commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied (CZMCARIB) en alle militairen op het eiland. Volgens Defensie moeten niet alleen de militairen operationeel inzetbaar zijn, maar ook de marinebasis zelf.   

Tijdens de oefening werden er onder andere branden gesimuleerd met rookmachines. Ook werd er gebruikt gemaakt van knetterkasten op vaartuigen van de Kustwacht en acteurs die de situatie levensecht maakten. 

De brandweer, ambulance, het Rode Kruis, bedrijfshulpverlening MBPAR, beveiliging MBPAR, de Kustwacht en de Koninklijke Marine hebben nauw samengewerkt tijdens deze oefening. “Ieder kon zijn eigen expertise gebruiken om de oefening zo goed mogelijk tot een einde te brengen!”, aldus Defensie.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram