Door: NU.cw
4 april 2022

Meerdere Nederlandse voetballers zijn betrokken bij een illegaal gokbedrijf uit Curaçao. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD). Het gaat om de goksite Edobet. De site is inmiddels opgeheven, maar het blijkt dat meerdere spelers aandelen in het bedrijf hebben gehad. 

Onder andere Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk, spelers bij Sparta Rotterdam, zouden aandelen hebben gehad bij Edobet. Sommige voetballers hadden geen aandelen in het bedrijf, maar gokte wel via de site. De spelers kunnen een flinke boete krijgen volgens de reglementen van FIFA. Voetballers die aandeelhouder waren, lopen het risico om jarenlang geschorst te worden.   

De goksite werd vorig jaar in verband gebracht met een criminele organisatie van de Haagse drugscrimineel Piet S. De criminele organisatie wordt verdacht van grootschalige drugshandel. Zijn zoon zou het gokbedrijf in 2017 hebben opgericht. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram