Door: Roos Cals
4 april 2022

Het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) wil dat meer scholen op Curaçao Nederlandstalige lessen gaan geven. Vier scholen in het Funderend Onderwijs (FO) maken volgend jaar de overstap naar volledig Nederlands. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Groep vijf tot en met acht krijgen al langere tijd Nederlandstalige instructies, maar dit gaat nu ook gelden voor groep één tot en met vier. Het gaat om het Sint Margaretha College, Sint Franciscus College, Santa Famia en Maria Auxiliadora College.

Op deze manier hoop het RKCS de overgang naar het voortgezet onderwijs te verbeteren. De beheersing van de Nederlandse taal is bij de kinderen vaak nog niet voldoende voor de overstap naar de middelbare school, waar Nederlands de instructietaal is.

Het RCKS heeft 27 basisscholen. Achttien hiervan leren al lezen en schrijven in het Nederlands in groep één tot en met vier. Eén school ging al eerder over naar volledig Nederlandstalig. Volgend jaar zullen er dus vijf Nederlandstalige scholen zijn.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram