Door: NU.cw
4 april 2022

Drie bedrijven hebben eind maart een definitieve offerte ingediend voor de exploitatie van de raffinaderij en de olieterminal op Bullenbaai. Dat meldt overheidsbedrijf Refineria di Korsou (RdK) in een persbericht.

Welke bedrijven dit zijn wordt niet vermeld. Het overheidsbedrijf dat eigenaar is van de installaties van de raffinaderij wil medio 2022 tot een overeenkomst komen met de nieuwe beheerder van de petroleumfaciliteiten op Curaçao.

Het team dat belast is met de zoektocht naar een nieuwe strategische partner buigt zich nu over de offertes. Vervolgens wordt het resultaat gepresenteerd aan de Raad van Commissarissen (RvC) van de RdK en de ministerraad.

Eind 2019 liep het contract met de Venezolaanse staatsmaatschappij PdVSA af. Sindsdien ligt de raffinaderij stil. De deals die RdK met potentiële partners sloot zijn stuk voor stuk niet meer doorgegaan, waaronder met Klesch Group en de lokale groep Corc.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram