Door: NU.cw
1 april 2022

Chirurgische ingrepen in het Curaçao Medical Center (CMC) lopen vertraging op of worden geannuleerd. Vanwege een tekort aan operatiepersoneel kan het CMC niet alle operaties uitvoeren die op het programma staan, aldus de ziekenhuisleiding in een persbericht.

Slechts vijf van de zeven operatiekamers zijn in gebruik. De afgelopen maanden zijn er verschillende medewerkers opgestapt. Hierdoor heeft het ziekenhuis elf vacatures. Het gaat om assistenten bij de anesthesie, op de operatiekamer, sterilisatiepersoneel en verpleging voor recovery. Daardoor kunnen er zestig tot zeventig operaties per week minder worden uitgevoerd dan met een volledige bezetting. De verwachting is dat de opengevallen vacatures in 1 tot 2 maanden weer kunnen worden ingevuld.

Het ziekenhuis ziet de hoge werkdruk tijdens de pandemie als reden voor het vertrek van het personeel. Vervolgens moesten de werknemers hard werken om de achterstanden in te halen. Het personeel raakte uitgeput en gestrest. Een aantal heeft gekozen voor een andere kans op het eiland of in het buitenland.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram