donderdag 8 juni 2023 05:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 maart 2022

Zowel CASHA als CHATA zijn blij met de plannen van Minister Javier Silvania (MFK) van Financiën om actie te ondernemen tegen het verhuren van accomodaties voor kort verblijf zonder belasting te betalen.

Volgens de belangenorganisaties is het wetsvoorstel om Airbnb rechtstreeks omzetbelasting te laten afdragen een stap in de goede richting. Desondanks waarschuwen CASHA en CHATA dat Airbnb slechts één van de spelers op de online verhuurmarkt is. Naast talrijke lokale verhuurbedrijven, zijn ook websites zoals Booking.com en Tripadvisor grote namen op het eiland.

“Daarnaast mogen we niet vergeten dat niet enkel omzetbelasting het hogere kostenplaatje voor de legale verhuurder bepaalt”, stellen de belangenorganisaties. Ze zouden graag zien dat de gehele problematiek in overweging wordt genomen. “Enkel op die manier kunnen we spreken van een Level Playing Field.”

-- Advertentie --

One comment on “CASHA en CHATA blij met eerste plannen tegen illegale verhuur”

  1. Een level playing field is geweldig! Jammer dat na dit verhaal vele van de belangenorganisatie leden nog gretig genieten van tax holidays.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram