donderdag 8 juni 2023 08:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 maart 2022

De rijstboeren in Suriname voeren actie in Nickerie. De aanleiding van het protest is de prijs van rijst die boeren krijgen van opkopers. De boeren vinden dat de prijs hiervoor veel te laag is. Dat meldt de Surinaamse krant de Waterkant. 

De landbouwers zijn uit protest op het wegdek gaan zitten. Ze hielden zo al het verkeer tegen. Ze liepen eerst naar de Henarbrug maar werden toen tegengehouden door de politie. Omdat ze niet verder mochten zijn ze op het wegdek gaan zitten. 

Het geld wat de boeren momenteel binnen krijgen voor rijst is minder dan wat de productie kost. Zij willen dat de regering ingrijpt en met een oplossing komt. Ze vinden dat de regering hen onvoldoende helpt, terwijl de boeren het juist nu zwaar hebben. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram