Door: NU.cw
30 maart 2022

De nieuwe experience center EcoFarm op Rooi Santu heeft maandag bezoek gehad van gouverneur Lucille George-Wout. Tijdens de rondleiding heeft de gouverneur kennis gemaakt met nieuwe innovatieve vormen van energieopwekking die op het terrein staan opgesteld.

De overheid steekt veel aandacht in de energie op Curaçao. “Ook ons eiland staat voor de uitdaging van de energie- transitie, zoals dit wereldwijd het geval is. Dit is niet alleen een uitdaging en vraagstuk voor de overheid, maar voor iedere bewoner op Curaçao”, aldus de regering.

Één van de nieuwe innovaties die aanwezig is bij EcoFarm is de EcoPlant. Dit is een kleine energiecentrale, gevoed door zonne-energie. De Ecoplant draait met de zon mee en kan daardoor de energie vanuit het zonlicht benutten. De EcoPlant kan geheel zelfstandig stroom leveren aan een woning, bedrijf of auto. De ontwikkelaar van de plant Hans Veenemans was ook aanwezig tijdens het bezoek van George-Wout.

De gouverneur heeft ingestemd met het plan om EcoFarm aan te sluiten bij het onderwijs. Het idee is dat leerlingen uit het technisch onderwijs kunnen werken aan de samenstelling en de opbouw van een EcoPlant.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram