woensdag 6 juli 2022 18:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 maart 2022

Bonaire heeft donderdag bezoek gehad van een delegatie van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Dat meldt Rijksdienst Caribisch Nederland woensdag. 

Het doel van dit bezoek was om te kijken of het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de Belastingdienst CN versterkt kunnen worden bij de aanpak van witwassen en belastingfraude. Ook werd gekeken of de twee partijen nauwer en intensiever samen kunnen werken. “Goed toezicht is belangrijk voor het tegenhouden van malafide praktijken en het continueren van een gezond ondernemersklimaat”, aldus gezaghebber Edison Rijna. 

Volgens algemeen directeur FIOD Niels Obbink is een samenwerking van groot belang. “Door onze krachten te bundelen en met medewerkers van de FIOD actief te worden in Caribisch Nederland, versterken we de verbinding binnen het Koninkrijk. Hierdoor treden we samen met al onze partners effectiever op tegen fiscale en financiële fraude en pakken we de ondermijning aan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram