Door: NU.cw
30 maart 2022

Aqualectra heeft het faillissement van het Sint Elisabeth Hospitaal aangevraagd. Zelfs met de verkoop van het vastgoed is de stichting niet in staat om al haar schulden af te betalen.

Aqualectra moet ruim 3,7 miljoen gulden krijgen van de stichting. Naast Aqualectra zijn er meerdere schuldeisers. Ook het Land, de Ontvanger en pensioenfonds APC wachten op geld. De schuld zou inmiddels 101 miljoen gulden bedragen.

Verkoop van het vastgoed zou 7,2 miljoen gulden opleveren. Dit is onvoldoende om de schuld van 101 miljoen gulden af te lossen. Aqualectra is twee keer akkoord gegaan om de faillissementsaanvraag uit te stellen. Zo heeft de stichting een reddingsplan gemaakt. Het nutsbedrijf heeft begrepen dat de schulden inmiddels zijn verlaagd. Hierdoor zou de waarde van het vastgoed stijgen. Toch blijft er nog een gat van 40 miljoen gulden.

Het is nu aan de rechter om het faillissement uit te spreken.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram