Door: NU.cw
30 maart 2022

De economie van Curaçao is volgens de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) langzaam aan het herstellen. Toch zal volgens de bank de economie door de inflatie minder groeien dan eerst de verwachting was. 

Door een opleving in het toerisme komt de economie van Curaçao langzaam weer op gang. De centrale bank voorspelde eerder dit jaar dat de economische groei uit zou komen op 6,6 procent, maar deze wordt naar verwachting 6,1 procent. 

Dit heeft volgens de bank alles te maken met de inflatie en de afname van de koopkracht. De prijzen in de winkels zijn gestegen en kosten voor levensonderhoud worden steeds hoger. Dit is vooral het gevolg van de oorlog in Oekraïne. 

Hoewel de oorlog niet goed is voor de economie, heeft Curaçao door de liquiditeitssteun van Nederland nog geen grote problemen. Het eiland kan door deze leningen toch spullen blijven importeren.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram