woensdag 6 juli 2022 01:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 maart 2022

Het ministerie van Financiën is bezig om tot een overeenkomst te komen met Airbnb. Het is de bedoeling dat het platform de verschuldigde omzetbelasting voor kort verhuur afdraagt aan de belastingdienst. In de tweede helft van 2022 moet het wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt bij de Staten liggen ter goedkeuring.

Dit zei minister van Financien Javier Silvania (MFK), gisteren in de Staten.

Zoals bekend is het de sector een doorn in het oog dat niet alle verhuurders van vakantieverblijven omzetbelasting afdraagt. Hierdoor is er geen sprake van een gelijk speelveld. De omzetbelasting wordt gebruikt om Curacao te promoten in het buitenland.

De regering is al jaren bezig met het onderhandelen met Airbnb. Een Memorandum of Understanding (MoU) werd in 2017 getekend. In 2019 werd het MoU verlengd. In het MoU wordt er gesproken over de promotie van het eiland en de samenwerking op gedeelde interesses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram