woensdag 6 juli 2022 01:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 maart 2022

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper (MFK), is in Nederland voor een werkbezoek. De bewindsman nam maandag van de gelegenheid gebruik om naar de panden van het voormalig Curaçaohuis te gaan.

Dit deed Cooper in aanwezigheid van gevolmachtigde minister Carlson Manuel. De panden de Badhuisweg, de Wagenaarsweg en de Prinsengracht in Den Haag zijn eigendom van het Land Curaçao en vallen zodanig onder de verantwoordelijkheid van Cooper.

De drie panden aan de Badhuisweg en Wagenaarsweg zijn door oud-gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels onder de waarde te koop gezet en gedurende de Statenvergadering van 26 september 2017 is de verkoop ervan stopgezet. Dit resulteerde in een rechtszaak die het land won.

Het is de bedoeling dat het kabinet van de gevolmachtigde minister terugkeert naar de Badhuisweg. Het pand aan de Prinsengracht is in de verkoop. Dit besluit is genomen op basis van een motie van de Staten.

Tijdens het bezoek van Cooper is er ook gesproken over het verbeteren van het functioneren van het Curaçaohuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram