woensdag 6 juli 2022 01:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 maart 2022

Voor de tweede keer in een korte tijd zijn onbekenden ervandoor gegaan met reddingsmateriaal van de brandweer. Dit keer namen ze het hydraulisch redgereedschap van de brandweerkazerne van Rio Canario mee. Dit meldt de politie.

De diefstal werd zondagochtend ontdekt. Eerder namen dieven het levensreddend hydraulisch gereedschap van de kazerne op Barber mee. Het gereedschap wordt onder meer gebruikt bij het ontzetten van bekneld geraakte verkeersslachtoffers.

De politie vraagt de gemeenschap om hulp. Personen die informatie hebben over de diefstal kunnen dit melden via de anonieme nummers 917 of 108.

Daarnaast gaat er een waarschuwing uit naar ondernemers. Het redgereedschap wordt vaak ingezet om grote roven bij bedrijven te plegen. De daders openen met het gereedschap ijzeren poorten en kunnen kluizen moeiteloos kraken.  Dit is onder andere gebeurd bij het Baoase Luxury Resort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram