woensdag 6 juli 2022 01:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 maart 2022

Door tussenkomst van de Curaçao Ports Authority (CPA) zijn 106 containers die twee maanden in de haven van Jamaica vastzaten, naar Curaçao vervoerd. Afgelopen weekend zijn ze in de haven gelost. Dat meldt het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO).

MEO-minister Ruisandro Cijntje (PNP) heeft onlangs met vertegenwoordigers van de importbedrijven (BVCA), supermarkten, (SUVECO), CPA, Curaçao Ports Services (CPS) en ambtenaren van zijn ministerie gesproken om de toevoer van brandstof en voedsel te garanderen. De minister verzekert dat er op dit moment geen sprake is van voedselschaarste.

Op verzoek van Cijntje heeft CPA haar contacten bij de rederij CMA-CGM aangesproken voor het charteren van een containerschip. De eerste lading van co ntainers die in de haven van Jamaica vastzitten, is nu aangekomen. Verder is er afgesproken dat de rederij weer wekelijks naar Curaçao vaart. Vanwege een tekort aan schepen moest CMA-CGM haar lijndiensten de afgelopen twee maanden onderbreken.

Verder meldt MEO dat de minister op korte termijn een noodplan zal presenteren om de voedselzekerheid te kunnen garanderen bij escalatie van de oorlog in Oekraïne. Bovendien zullen zijn ambtenaren in contact treden met leveranciers en regeringen in de regio, zoals Colombia en Brazilië. Doel is minder afhankelijk te zijn van de Europese markt.  

Tot slot worden er op lokaal niveau afspraken gemaakt voor de optimalisatie van de logistieke keten. Zo moeten er voorstellen komen die op middellange termijn agrarische bedrijven in staat stellen hun productie te verhogen. Dit zal in nauwe samenwerking met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram