woensdag 6 juli 2022 01:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 maart 2022

De Curaçaose atleten Berry Irausquin en Chris Elliott zijn er niet in geslaagd om de volgende ronde te halen op het WK Mixed Martial Arts (MMA). Beiden zijn na de eerste vechtronde op vrijdag uitgeschakeld.

In de tweede ronde van hun partij verloren ze door een “submission”, waardoor zij moesten aftikken. Curaçao ligt er overigens nog niet helemaal uit, want Daychemar Coeriel die voor Nederland uitkomt, is nog in de race voor het goud.

Het toernooi was met enige vertraging begonnen. Mede daardoor moesten beide atleten tegelijkertijd vechten. Irausquin moest tegen een Australische atleet vechten, die qua ervaring een voordeel had. De eerste ronde overleefde hij nog, maar in de tweede ronde heeft Irausquin zijn meerdere moeten erkennen.

Ondanks dat het een WK voor amateurs is, waren er toch een hoop atleten die flink wat ervaring hadden, tot tegenstelling van Irausquin die zijn debuut heeft gemaakt op zo’n toernooi.

Theater

Chris Elliott heeft wel ervaring in de ring, maar dit was zijn eerste optreden na ruim twee jaar. Elliott begon goed tegen zijn Duitse tegenstander. In de eerste ronde maakte hij het zijn tegenstander lastig. Dit resulteerde in een, zo leek, wankelende tegenstander na een harde rechte stoot in het gezicht. Zijn tegenstander ging bijna neer en kort daarna greep hij naar zijn oog alsof hij geraakt was door een vinger.

“Na het terugkijken van de herhalingen en mijn ervaring tijdens het gevecht, ben ik ervan overtuigd dat het een legale stoot was en dat hij gered is door zijn toneel”, zegt Elliott. De scheidsrechter heeft mede daardoor zijn tegenstander onnodig rust gegeven en bij het hervatten van de partij zocht hij direct de grond op met Elliott.

Zoals verwacht was Elliotts tegenstander zeer ervaren op de grond en maakte hij het Elliott toen redelijk lastig. In de tweede ronde kon er gesproken worden over eenzelfde situatie, waarbij Elliott staande zijn tegenstander wederom de baas was. Zijn tegenstander greep alweer naar zijn oog, maar dit keer ging de scheidsrechter daar niet in mee. Zijn tegenstander ging vervolgens toch naar de grond met Elliott. De Curaçaoënaar moest aftikken nadat zijn tegenstander hem in een 'rear naked choke' hield.

Gemengde gevoelens

Coach Gideon Jonker kijkt met gemengde gevoelens terug naar het resultaat. “Het resultaat had anders kunnen zijn, doordat Elliotts tegenstander letterlijk wankelde. Dat duidt op een goede stoot, maar helaas werd Elliott gestopt door de scheidsrechter”, zegt Jonker.

Ondanks de verliezen in de ring, concludeert de Curaçaose Brazilian Jiu Jitsu Federatie dat er in zo’n korte tijd de sport op Curaçao veel bekendheid heeft gekregen. Jonker en Elliott keren maandag terug op Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram