woensdag 6 juli 2022 01:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 maart 2022

De prijzen van een vliegticket naar een verre bestemming met TUI zijn verhoogd. Net als KLM verhoogt TUI de tarieven vanwege de gestegen olieprijzen, dat bevestigt de woordvoerster van TUI tegenover NU.cw. 

De oorlog in Oekraïne heeft gezorgd voor een flinke stijging van de prijs van kerosine. “De brandstofprijzen gaan door het dak. Dit wordt doorberekend in de vliegprijs, dus die gaat inderdaad wat omhoog”, aldus de woordvoerster. 

Voor vluchten naar het Caribisch gebied zal de prijs ongeveer dertig euro extra gaan kosten per enkele reis, dus zestig euro voor een retour. Toch zullen de prijzen wat blijven schommelen. “In het hoogseizoen zal de prijs wat hoger zijn, wij calculeren de prijs op basis van vraag en aanbod. Het kan dus soms wat meer of minder zijn”, aldus de woordvoerster. 

De extra kosten zijn op dit moment al doorberekend in de huidige prijzen van TUI. Reizigers die al een ticket geboekt hebben hoeven niet bang te zijn voor de prijsverhoging, deze boekingen blijven ongewijzigd. 

De prijsverhogingen binnen Europa zijn minder hoog. Volgens Kok zullen de prijzen daar verhoogd worden met zo’n vijf tot twintig euro extra per ticket.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram