woensdag 6 juli 2022 01:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 maart 2022

De Curaçaose zangeres Tania Kross treedt op tijdens het 5 mei-concert in Nederland. Ook rapper Fresku is een van de artiesten die op Bevrijdingsdag op het podium te zien zal zijn. Het concert wordt uitgezonden op NPO1.

Bevrijdingsdag eindigt traditiegetrouw met het 5 mei-concert op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré. Presentator Eric Corton zorgt voor de rode draad binnen het programma. Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward. Naast de bijdrage van Tania Kross en Fresku zijn er optredens van onder anderen Anita Meyer, Merijn van Haren, Wasim Arslan en Ella van Poucke.

Het jaarthema voor de herdenkingen en vieringen is dit keer Vrijheid in verbondenheid. Hiermee benadrukt het Nationaal Comité dat onze vrijheid onlosmakelijk is verbonden met de vrijheid van de ander. De oorlog in Oekraïne toont hoe kwetsbaar vrijheid is en sterkt het Nationaal Comité in zijn opdracht om oorlogsslachtoffers te herdenken en het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat uit te dragen.

Op 5 mei vinden ook de Vrijheidsmaaltijden plaats. Chef Nadia Zerouali maakte dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. Op dit moment zijn er door heel Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk, waaronder op Curaçao, al meer dan driehonderd vrijheidsmaaltijden in voorbereiding. Het Nationaal Comité hoopt dat de Vrijheidsmaaltijden zullen uitgroeien tot de nieuwe 5 mei-traditie.

De dag daarvoor is Dodenherdenking. Het Nationaal Comité hoopt dat alle Nederlanders op hun eigen manier invulling zullen geven aan 4 mei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram