dinsdag 5 juli 2022 23:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 maart 2022

Ruim 70 procent van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand februari. Dit meldt belangenorganisatie Chata. 71,5 procent om precies te zijn.

Volgens de vertegenwoordiger van de hospitalitysector op het eiland is dit cijfer hoger dan het jaar daarvoor. Toen was slechts een kwart van de hotelkamers bezet. Echter, afgezet tegen de hotelbezetting van februari 2019 presteerden de hotels dit jaar 11,3 procent slechter.

Het gemiddelde dagtarief en de opbrengst per kamer zijn daarentegen flink gestegen. Ook ten opzichte van 2019, aldus Chata. De average daily rate (gemiddelde dagtarief) bedroeg in februari 225,70 dollar. Vergeleken met dezelfde maand van 2021 is dit een toename van 46,2 procent en vergeleken met 2019 is dit een toename van 24,2 procent.

Voor wat betreft de revenue per available room (omzet per beschikbare kamer) is er ook sprake van een flinke stijging. Van 41,19 dollar in 2021, naar 161,26 dollar in 2022. Dit is een toename van 291,5 procent. Vergeleken met 2019 (vóór corona) is dit een lichte toename van 5,6 procent.

Opmerkelijk is dat het gemiddelde dagtarief per kamer blijft toenemen vergeleken met het jaar 2019. Curaçao was in de maand februari nogmaals in de top 5 bestemmingen in het Caribisch gebied met het hoogste bezettingscijfer. "Ondanks het gevoel dat we het einde van de pandemie naderen, maakt de situatie in Rusland en Oekraine dat we nog in onzekere tijden leven. Vervolgens maakt dit dat de algehele toekomst voor ons allen, inclusief de toerisme sector, onvoorspelbaar blijft", aldus Chata in een persbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram