woensdag 6 juli 2022 01:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 maart 2022

Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en het Curaçao Tourist Board (CTB) hebben een overeenkomst gesloten voor een traingsprogramma in de horeca. Ongeveer duizend werkzoekenden worden opgeleid voor een baan in de horeca.

De overeenkomst werd getekend door minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP) en plaatsvervangend CTB-directeur Hugo Clarinda.

Er is veel behoefte aan geschoold horecapersoneel. Het aantal vacatures is groot. Werkgevers schreeuwen om personeel. Daarom heeft de regering fondsen beschikbaar gesteld om op korte termijn te starten met een aantal opleidingen om de bestaande vacatures in te kunnen vullen. De trainingen variëren in duur.

CTB heeft de coördinatie van het programma in handen. Het toeristenbureau werkt ook nauw samen met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Werkzoekenden die bij dat ministerie zijn geregistreerd zullen benaderd worden om deel te nemen. Ook personen die niet bij SOAW zijn ingeschreven, maar wel interesse hebben om in de horeca te werken kunnen aan het programma deelnemen. Het ministerie van Onderwijs verstrekt de opleidingscertificaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram