woensdag 31 mei 2023 11:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 maart 2022

Het marineschip Zr.Ms. Friesland heeft onlangs een verdachte vissersboot met zes Venezolanen aangehouden. De opvarenden hadden een groot aantal pakketten met drugs bij zich.

De vissersboot bevond zich op open zee en werd ontdekt door een maritiem patrouillevliegtuig van de Amerikaanse Kustwacht. De route waar de boot zich op bevond is volgens Defensie Caribisch Gebied een bekende smokkelroute. Om die reden werd de Friesland geactiveerd. “Met de snelle onderscheppingsboot, de FRISC, met aan boord een gecombineerd team van de scheepsbemanning en US Coast Guard werd de vissersboot achterhaald”, aldus Defensie.

Nadat de vissersboot tot stoppen was gebracht, begon deze plotseling te zinken. Hierop werd direct gehandeld om de opvarenden aan boord van de Friesland te brengen. De bemanning van de Friesland heeft geprobeerd de vissersboot drijvend te houden zodat deze doorzocht kon worden op contrabande.

De boot is vervolgens door de Zr.Ms. Friesland naar Aruba gesleept en aan de Kustwacht Caribisch gebied op Aruba overgedragen voor verder onderzoek. Tijdens de doorzoeking zijn grote pakketten met drugs gevonden. De zes Venezolanen en de pakketten zijn aan de unit georganiseerde criminaliteit van het KPA overgedragen voor verder onderzoek.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram