woensdag 6 juli 2022 01:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 maart 2022

Vooruitlopend op een prijsstijging van benzine in april hebben de minister van Financiën Javier Silvania (MFK) en de minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP) een brainstormsessie georganiseerd. In deze sessie werd er nagedacht over de mogelijkheden om een prijsstijging van benzine te beperken. Ook is er een werkgroep opgericht die zich buigt over wetswijzigingen om de brandstofprijzen betaalbaar te houden.

Een van de voorstellen is om de schakels in de omzetbelasting te verwijderen. Als dit wordt gerealiseerd, zullen de leveranciers van benzine de mogelijkheid hebben om de door hen aan Curoil betaalde omzetbelasting te verrekenen met omzetbelasting die zij van de consument ontvangen.

Er is ook voorgesteld om de accijnzen op benzine te verlagen. Hiervoor moeten de nodige berekeningen worden gedaan. Deze maatregelen mogen de begroting van het land niet negatief beïnvloeden. Daarom moeten de effecten op de staatskas eerst in kaart worden gebracht.

Tijdens de brainstormsessie is een werkgroep gecreëerd welke bestaat uit het Bureau Telecommunicatie en Post als trekker, de Sector Fiscale Zaken, Curoil, Stichting Belastingaccountantsbureau alsmede ambtenaren van het ministerie van Financiën en het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Deze werkgroep zal werken aan de relevante wetswijzigingen ter introductie van de mogelijkheid tot verrekening. Zij zullen ook de nodige berekeningen maken om te bepalen hoe de kosten voor de landskas gedekt kunnen worden.

De eerstvolgende vergadering vindt plaats in de loop van volgende week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram