vrijdag 12 augustus 2022 20:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 maart 2022

Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat de juridische grondslag voor de “grondige controle” op het Marnix College van 7 september vorig jaar ontbreekt. Drie betrokken politieagenten zullen daarom aan de rechter worden voorgelegd, zo meldt het OM. 

De Landsrecherche Curaçao heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de zaak. Binnen het onderzoek waren verder nog drie betrokkenen als verdachten aangemerkt. Het onderzoek heeft niet aangetoond dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten, zij worden dus niet vervolgd. 

Betrokken ouders en leerlingen zijn telefonisch en schriftelijk over de resultaten van het onderzoek ingelicht. De verdachten, het schoolbestuur en KPC zijn ook op de hoogte gebracht. 

De betrokken agenten kwamen in september naar de school voor een controle op wapens en drugs. Dit deden zij in samenwerking met de douane en was door de school zelf aangevraagd. Tijdens de controle hebben de agenten minderjarigen gevraagd zich volledig uit te kleden en hebben ze sommige leerlingen verbaal aangevallen. De agenten zitten sinds het voorval in september thuis.

De zittingsdatum is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram