woensdag 6 juli 2022 17:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 maart 2022

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) brengt in april een bezoek aan aan Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. DUO zal tijdens dit bezoek onder andere in gesprek gaan met aankomende studenten en oud-studenten over betalingsproblemen.

Om de gesprekken met de studenten te realiseren zal DUO op de eilanden een tijdelijk servicekantoor openen. Mensen langsgaan met al hun vragen over Nederlandse studiefinanciering en het terugbetalen van hun studieschuld. Ook biedt DUO ter plekke hulp op maat bij betalingsproblemen.

Daarnaast zal DUO op de eilanden voorlichtingsbijeenkomsten organiseren, gericht op studenten die in Nederland gaan studeren en hun ouders. Tijdens de bijeenkomsten horen ze alles over studiefinanciering en andere zaken die zij moeten regelen in Nederland.

DUO wil voorkomen dat oud-studenten financiële problemen krijgen. Daarom krijgen zij met een betalingsachterstand bij DUO een laatste kans om overdracht aan een incassobureau te voorkomen. Een deel van hen krijgt een uitnodiging van DUO om met een medewerker in gesprek te gaan om een maatwerkoplossing te zoeken.

Het bezoek is een vervolg op het bezoek aan Aruba en Curaçao in november vorig jaar. Voor studenten op deze eilanden organiseert DUO nu een webinar. DUO is van 11-21 april op Bonaire en Sint Maarten, op 25 en 26 april op Sint Eustatius en op 28 en 29 april op Saba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram