woensdag 6 juli 2022 01:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 maart 2022

Fundashon Pro Monumento (ProMo) krijgt geen extra tijd om tegen de bouw van het Majestic Hotel & Residence in Punda te pleiten. De rechter verklaarde het verzet ongegrond.

De stichting diende afgelopen najaar een beroepschrift in bij het Gerecht in eerste aanleg tegen de regering en minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) wegens de bouwplannen van het hotel.

Voorzitter Dennis Klaus benadrukte destijds dat ProMo niet tegen de bouw bij Marichi is. “Maar het project waar nu een bouwvergunning voor is afgegeven, is buitenproportioneel en voldoet niet aan het Eilandelijk Ontwikkelingsplan. Curaçao moet voorzichtig zijn met grootschalige bouwprojecten”, aldus Klaus. “Het is niet ondenkbaar dat Unesco besluit om Willemstad van de Werelderfgoedlijst te schrappen.”

Nadat het beroep tegen de afgegeven bouwvergunning in januari niet-ontvankelijk werd verklaard, diende advocaat Achim Henriquez namens ProMo een verzetschrift in. Het Gerecht oordeelde donderdag dat het bezwaar niet tot een andere uitkomst zal leiden.

De overheid moet echter wel degelijk een bouwvergunning en bijbehorende stukken voorleggen aan belanghebbenden die daar naar vragen, blijkt uit het vonnis. Volgens de rechter had ProMo op basis van ‘het deel van het dossier waar zij wel over beschikte’ aan kunnen tonen dat minister Cooper de gevraagde stukken niet heeft afgegeven.

Cooper is zeer tevreden met de uitspraak. “De rechter heeft het licht uitgedaan en de mond van Dennis Klaus en zijn advocaat Henriquez gesnoerd”, schrijft hij in een Facebookbericht. De minister stelt dat ProMo de ontwikkeling van Curaçao tegenhoudt en dat de rechter heeft gekeken naar het algemene belang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram