woensdag 31 mei 2023 11:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 maart 2022

Aruba viert vrijdag ‘de Dag van de Vlag en het Volkslied’, ook wel ‘Arubadag’ genoemd. Op deze nationale feestdag wordt op Aruba gevierd dat het eiland zijn eigen volkslied en vlag heeft.

In 1948 diende Aruba voor het eerst een motie in om zelfstandig te worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Om deze Arubaanse zelfstandigheid binnen het Nederlandse Koninkrijk te vieren, zijn er vrijdag door het hele eiland verschillende festiviteiten, waaronder verschillende festivals en markten.

De overheid van Curaçao feliciteert Aruba met de Dag van de Vlag. Ook staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen (D66) wenst Aruba een fijne dag. “Voor iedereen die zich verbonden voelt met Aruba: Felis dia di himno y bandera di Aruba. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek”, aldus van Huffelen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram