maandag 11 september 2023 14:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 maart 2022

De Cyber Crime Unit van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) waarschuwt bedrijven voor factuurfraude. Het team heeft meerdere meldingen ontvangen van bedrijven op Bonaire die last hebben van oplichterij.

Bij alle meldingen gaat het om gepersonaliseerde nepfacturen met hoge bedragen. De ondernemer krijgt een vervalste factuur uit naam van een bestaande zakelijke relatie. De fraudeur onderschept vaak de originele factuur, waarna het rekeningnummer wordt gewijzigd naar dat van de crimineel. De onderneming betaalt vervolgens de rekening die werd verwacht, maar het geld wordt overgemaakt naar het rekeningnummer van de oplichter.

Het is volgens het KPCN belangrijk dat alle afdelingen van een organisatie bekend zijn met deze vorm van fraude. “Maak factuurfraude daarom bespreekbaar binnen het bedrijf, vooral op afdelingen waar betaalopdrachten worden verwerkt”, aldus de politie. “Controleer altijd het e-mailadres van de afzender en het rekeningnummer met de eigen administratie.” 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram