donderdag 18 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Ouders van kinderen die intensieve zorg nodig hebben in Caribisch Nederland kunnen binnenkort dubbele kinderbijslag aanvragen. Dat maakte minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (CU) donderdag bekend.

Kinderen die een ziekte of een aandoening hebben, hebben extra veel zorg nodig. Deze zorg brengt ook extra kosten met zich mee. Ouders van deze kinderen kunnen straks dubbele kinderbijslag aanvragen om deze kosten deels te dekken. 

“Als ouder wil je alle focus op jouw kind kunnen leggen en niet moeten nadenken over het wel of niet kunnen betalen van de extra kosten. De dubbele kinderbijslag neemt een stukje ‘zorg’ weg, zodat het ‘verzorgen’ voorop kan blijven staan”, aldus Schouten

Het aantal kinderen met een intensieve zorgbehoefte op Bonaire, Saba en Sint Eustatius wordt geschat op zo’n 140 kinderen. Volgens Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) is uit onderzoek gebleken dat de invoering van dubbele kinderbijslag mogelijk is. Het plan is dat de dubbele bijslag vanaf juli 2023 aan te vragen is. 

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra Van Huffelen (D66) noemt de dubbele kinderbijslag goed nieuws. “Tijdens mijn recente bezoek aan Caribisch Nederland bleek dit een grote behoefte op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ik ben blij dat ouders deze financiële hulp gaan krijgen”, aldus de staatssecretaris.