vrijdag 12 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een toerist is vorige week overvallen bij Boka Ascencion. In totaal hebben er vorige week twee gewapende overvallen plaatsgevonden. Dat blijkt uit de recente criminaliteitscijfers van het Korps Politie Curacao (KPC). Daarnaast werden een aantal pogingen tot autodiefstal gedaan.

De tweede overval vond plaats in de Velpstraat. Volgens de politie vonden deze twee gewapende overvallen op maandag en donderdag plaats tussen 16.30 uur en 03.30 uur.

Verder zijn elf ondernemingen vorige week slachtoffer geworden van inbraak. Dat is iets meer dan de week daarvoor. Toen werden er zeven winkelinbraken bij de politie gemeld. Uit de criminaliteitscijfers blijkt dat de meeste winkelinbraken op dinsdag en donderdag tussen drie en vijf uur ‘s ochtends plaatsvonden. De inbrekers kwamen binnen via het dak of door de vooringang open te breken.

Autodiefstal

Van de drie gevallen van autodiefstal bleef het bij twee gevallen bij een poging. De autodieven hadden het gemunt op een Kia Soul, Nissan Sentra en Kia Picanto. De wagens stonden geparkeerd in Pietermaai, Oranjestraat en Nijmegenstraat. Op donderdag en zaterdag tussen 03.00 uur en 06.00 uur is geprobeerd om deze voertuigen mee te nemen.

Ook registreerde de politie zes woninginbraken. Het merendeel vond plaats op zaterdag tussen 08.00 uur 20.00 uur. De inbrekers kwamen binnen door de ramen open te breken. De inbraken vonden plaats in Tinweg straat A, Nijmegenstraat, Kaya Poron, Kaya Elogio, Kaya Berom en Dr. Fergusonweg.

De politie publiceert wekelijks de criminaliteitscijfers om burgers alert te maken.