woensdag 6 juli 2022 01:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 maart 2022

Drie agenten hebben gisteren vrijspraak gekregen in een zaak die draaide om zware mishandeling van een burger. Vogens de rechter is het niet bewezen dat de agenten de man hebben mishandeld.

Het incident zou op 18 februari 2017 hebben plaatsgevonden. De politie haalde een groep dominospelers in de wijk Cherasile uit elkaar. De spelers moesten hun dominostenen opruimen en naar huis gaan. Terwijl het slachtoffer naar huis liep zag hij de patrouillewagen. Hij schrok en zette het op een rennen. Volgens de verklaringen van het slachtoffer zijn de agenten vervolgens uit de politiewagen gestapt en hebben hem mishandeld.

Het slachtoffer, een zekere Schmidt, wilde dat deze agenten vervolgd zouden worden voor zware mishandeling. Zijn verklaringen veranderden echter steeds.

Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs dat de verklaringen van het slachtoffer bevestigt. Bovendien kwamen de verklaringen van de ooggetuigen ook niet overeen met die van het slachtoffer.

Het slachtoffer hield vol dat hij in zijn borst is geslagen. Ook werd hij geschopt en gingen ze hardhandig met hem om. Het slachtoffer had wel schrammen op zijn lichaam, maar die kon hij ook hebben opgelopen tijdens zijn val.

Het Openbaar Ministerie eiste vrijspraak voor twee agenten. Voor de derde agent eiste het OM een taakstraf van 120 uur en een proeftijd van een jaar. De rechter gelooft ook dat deze agent de man heeft geslagen. Alleen zou er geen sprake zijn geweest van zware mishandeling.

Ook de gevraagde schadevergoeding van 10.000 gulden wordt niet toegekend. Twee agenten waren al veroordeeld in de zaak Outpost voor machtsmisbruik en zijn uit het ambt gezet. De derde agent is nog wel in dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram