woensdag 6 juli 2022 01:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 maart 2022

Meer dan 35.000 toeristen brachten in de maand februari een bezoek aan Curaçao. De Curaçao Tourist Board (CTB) voorziet nog betere maanden nu Covid-testen niet langer verplicht is om het eiland te bezoeken.

De afgelopen maand bezochten 21.624 Nederlandse toeristen Curaçao, dat is 25 procent meer dan in februari 2019. Uit Duitsland en België werden 849 en 736 bezoekers geregistreerd.

De bezoekersaantallen stegen boven de cijfers van de maand januari uit, voornamelijk op de Amerikaanse markt. Curaçao verwelkomde 5.942 Amerikanen en 593 Canadezen. Daarnaast meerden er veertig cruiseschepen aan met in totaal 43.601 passagiers aan boord.

“De vooruitgang om de pre-pandemische productie terug te verdienen gaat in de goede richting”, aldus CTB. “Alle positieve toeristische prestaties zijn een samenwerking tussen onze lokale belanghebbenden en internationale partners.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram