woensdag 6 juli 2022 01:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 maart 2022

De Internationale dag van de Consumentenrechten; dinsdag 15 maart is de dag dat de consumentenbond stilstaat bij het consumentengedrag en consumptiekeuzes. Dit jaar is het thema ‘fair digital finance’ en staan online aankopen centraal. 

“Deze dag is er om mensen bewust te maken van de kracht van de consument”, aldus Melissa Corea, communicatiemedewerker van Curaçao Consumers Foundation tegenover NU.cw. “Ook willen we informatie geven om ervoor te zorgen dat de consumenten goede beslissingen nemen als ze hun aankopen doen. Daarnaast heeft de consument het recht om een duidelijk product te krijgen voor de prijs die ze betalen”, gaat Corea verder. 

Om de rechten van de consument goed onder de aandacht te brengen wordt er vanaf 15 maart tot en met 15 juni een campagne gehouden. Hierbij worden er cursussen gegeven over budgetteren en om de consument bewust te maken over hoe ze om kunnen gaan met hun inkomens. Daarnaast worden er projecten georganiseerd op scholen. “we vinden het belangrijk om ook jongeren te informeren over hun rechten”, aldus Corea. 

Het doel van de campagne is volgens de consumentenbond om, ondanks de economische crisis, mensen bewust te leren omgaan met inkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram