vrijdag 31 maart 2023 11:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 maart 2022

Premier Evelyn Wever-Croes heeft online haar eerste vergadering gehad met minister Wopke Hoekstra (CDA) van Buitenlandse Zaken. Tijdens de meeting werd onder andere gesproken over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en het standpunt van Venezuela over het conflict.

De premier heeft Hoekstra gevraagd om rekening te houden met het feit dat Venezuela dicht bij Aruba ligt en dat het land een bepaalde mening heeft over het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Ook werd er vergaderd over het importeren van producten. “De Verenigde Staten zijn voor Aruba een belangrijke commerciële partner die ook meehelpt op het gebied van veiligheid, onderwijs en zorg”, aldus Wever-Croes. “Dat geldt ook voor Colombia en andere landen in de regio.”

De stijgende olieprijzen waren een belangrijk thema tijdens de online meeting. De premier gaf aan dat de regering aan het berekenen is of de brandstofprijzen kunnen worden opgevangen. “Aruba past de prijzen elke twee weken aan op basis van een gemiddelde van de afgelopen dertig dagen. Dit zorgt voor meer rust.” De regering zal de bevolking gaan adviseren om het autoverbruik te verminderen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram